Sunt förnuft och löpning

Målet är att längta efter nästa pass

DSCF2113

Vårt syfte med projektet maskrosjoggarna är att med glädje och nyfikenhet jogga runt i Stockholm (inom SL-kortsavstånd)  och upptäcka olika delar av staden och kombinera detta med en fika eller lunch. Filosofin som ligger till grund är att löpningen ska vara något man längtar till, att det är roligt medan det pågår och att man är nöjd och glad efteråt.

Sunt förnuft handlar om att våga tänka själv

Eleonore Hammare, en av krafterna bakom Maskrosjoggarna, har skrivit en bok med titeln ”Sunt Förnuft”. Den här titeln skulle även kunna användas för Maskrosjoggarna. Det handlar om att tänka själv, bestämma sig för vad som är bra för mig som person och människa och inte slaviskt följa alla trender eller löpsedlar som basunerar ut hur saker och ting ska göras eller vad ”alla andra” tycker.

978-91-87523-15-1

Hur är förmågan att använda sunt förnuft när vi varje dag matas med teorier, reklamkampanjer, allmänt tyckande som blir en sanning i medierna och trycket att göra som alla andra för att inte vara avvikande? En viktig och spännande fråga att reflektera kring.

Ha en underbar dag!

Boken Sunt Förnuft finns att köpta hos Bokus eller Adlibris.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.