Om oss

Fakta om oss som nu genomför projekt Maskrospodden

Våra vägar korsades under våren 2017 då Eleonore anlitade Andreas som personlig tränare. Målet för Eleonore var att blir en bättre löpare och förbereda sig så bra som möjligt inför loppet Berlin Marathon  som gick av stapeln den 24 september. Under de olika träningspassen började vi också prata om olika ämnen, bland annat ledarskap, motivation, hur vi jobbar med mål både privat och yrkesmässigt, vad vi uppskattar i livet och hur vi gör för att må bra och så vidare. I samband med dessa resonemang upptäckte vi att vi båda drivs i hög utsträckning av att reflektera, sätta upp mål och ha ambitioner med en stabil grund i att må bra och att leva livet med glädje och energi.

Allt detta filosoferande landade till slut i en idé om att vi tillsammans, genom en podd, kan dela med oss av våra tankar, resonemang och erfarenheter och förhoppningsvis inspirera andra människor. Och nu kör vi ett projekt under ett år, december 2017-november 2018, då vi utgår från olika teman och lanserar ca två podavsnitt per månad.

God lyssning!

Andreas Ekblad, personlig tränare
Eleonore Hammare, chef och ledare

 

Fakta om oss som genomförde projekt Maskrosjoggarna under 2015

Svettig, glad och mätt!

Vi gillar att röra på oss, i synnerhet att jogga. Men vi tycker också om att njuta av god mat, god fika och se nya miljöer. Utifrån den filosofin och de komponenterna testade vi under sommaren 2014 att jogga till olika fik runt om i Stockholmstrakten, fika, njuta av miljön och solen (som då strålade ganska mycket och ofta) och sedan åka kommunalt med SL-kortet hem. Och vi tyckte att det var ett underbart sätt att se Stockholm och njuta av en god fika och samtidigt också få ur sig lite spring i benen.

Så nu kör vi igång ett lite mer organiserat projekt av denna jogging med fika-aktivitet. Projektet är tänkt att pågå under 2015 och går under namnet Maskrosjoggarna. Varje helg joggar vi till någon plats inom SL-kortsavstånd, fikar eller äter lunch och åker kommunalt hem igen. Resultatet kan du se här på vår blogg. Vi kommer inte att föravisera var turerna går utan det blir en överraskning varje vecka beroende på väder, vind och dagsform. Vår utgångspunkt kommer vanligtvis att vara Hornstull på Södermalm i Stockholm eftersom det är där vi bor.

Vilka är vi?

20150723_125357

Vi som står bakom och genomför Maskrosjoggarna heter Eleonore Hammare och Gunnar Hellquist. Vi gillar båda att träna. Gunnar kör för det mesta löpning och har sprungit diverse olika lopp, t.ex. Stockholm Maraton, Lidingö Ultra, Hammarby Alpin Maraton, Stockholm Halvmaraton, Amsterdam Maraton. Eleonore är mer av en blandsportare och tränar mycket cykling, body pump, boxercise och löpning. Eleonore är inte så förtjust i att springa lopp men har under åren genomfört några lopp, till exempel Tjejmilen, Stockholm halvmaraton och Berlin Maraton. Hon har också cyklat Vätternrundan och Siljan Runt.

Filosofin och tanken bakom Maskrosjoggarna

Vi vill med glädje och ett öppet sinne i sakta mak jogga runt i Stockholm, se nya platser, hitta fik och lunchställen som vi sedan lyfter fram på den här webbplatsen. Ingen tidtagning, krav på antal kilometrar eller blodsmak i munnen. Målet är att vara svettig, glad och mätt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.