April, april…

…jag kan lura dig vart jag vill.  Så kan det låta så här den första dagen i april månad. Aprilskämt är en typ av enklare och, i princip, ofarliga skämt som tillämpas över stora delar av världen den 1 april. I Sverige har det varit, och är fortfarande, vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april.  Fler och fler medier upphör med aprilskämten på grund av ”fake news”-debatten men några av dagens publicerade skämt kan du ta del av på SVT:s sajt.

Vår nionde podd som publiceras just idag, den 1 april, har som tema: lögnen. Vi ljuger ca 20-200 gånger per dag (enligt forskning) och det handlar om små lögner som får det sociala spelet att fungera. Ingen vill väl att vi alltid ska vara helt ärliga alltid? Eller…? Vi resonerar kring lögnen, vad som är rätt och fel, när kan man ljuga om vad och hur ska man hantera olika situationer, ljuga eller inte ljuga?

Vi går också in på ämnet sorg och vikten av att sörja i det lilla och stora. Det behöver inte handla om stora händelser utan snarare viktigt att ta hand om känslan när man behöver avsluta ett beteende, en relation, ett jobb, en vana, byta bostad, förändrad livssituation eller vad det nu kan vara. Ta hand om känslan och skapa en ritual, låt sorgen ta plats en stund för att sedan komma vidare i nästa fas i förändringen.

God lyssning! Nästa gång kommer du att få ta del av vårt resonemang om konflikter och konflikthantering. Väl mött om två veckor!

Hälsningar från Andreas & Eleonore

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.