Unnar du dig att må bra?

Välkommen till vår sjätte poddinspelning!

Den här gången resonerar vi kring vad det betyder att ”unna sig” något. Vanligtvis kopplas det till något extravagant som kostar lite för mycket pengar och som anses ”onödigt” eller så handlar det om att äta något onyttigt som egentligen inte bör intas. Det är sällan vi hör någon säga att de ska unna sig att gå ut och gå eller unna sig ett pass i gymmet eller unna sig en kopp kaffe. Hm… intressant. Borde vi inte ta tillbaka begreppet att unna sig och göra det till en vardagsrutin, precis som vikten av att njuta i vardagen.

Lyssna på podden så får du höra våra resonemang och du får också höra Eleonore sjunga första meningen i Povel Ramels kända låt Gräsänkling Blues. Podden inleds med historien om Alla, Någon, Vem-som-helst och Ingen. Vi har inte hittat någon källa till vem som är upphovsperson till historien men du som lyssnare kanske vet? Meddela gärna oss så ska vi komplettera med den informationen.

Unna dig en skön cykeltur eller att bara vara en stund varje dag. Unna dig tid för reflektion och njutning i vardagen! God lyssning!

Nästa gång kommer temat vara småprat, möten med människor, att gå från kallprat till varmprat. Har du frågor, funderingar eller vill återkoppla något till oss som gör podden? Hör av dig! Lämna ett meddelande i formuläret som finns under kategorin ”Om oss” högst upp på sajten.

Vikten av att fira

Välkommen att ta del av vår femte poddinspelning!

Den här gången är temat att fira, i det lilla och i det stora, i vardagen och till fest. Vanligtvis är vi ganska dåliga på att fira i vardagen. Men det skulle vi må bra av att bli bättre på. I det här avsnittet resonerar vi kring vikten av att fira ur ett mikro- och makroperspektiv. I ett mikroperspektiv kan det handla om att fira att du avslutat en viss arbetsuppgift, klar med ”att göra”-listan, en bra löparrunda, att diskbänken är röjd, etc. I ett makroperspektiv kan vi behöva fira nationella sportvinster, val som vi upplever har gått som vi själva vill, en födelsedag som gäller en kändis eller kunglighet som vi beundrar. Och sedan har vi allt däremellan: födelsedagar, högtider, temadagar, skolavslutningar, etc.

Vi tar också upp vikten av att fira det som inte gjorts eller ett beteende som du valde att inte följa. Det kan låta lite konstigt men det handlar om att vara nöjd över att hoppa över att skälla på sina barn när de inte gör som du vill, strunta i fikabrödet på jobbet (precis som du hade planerat just den dagen), inte falla in i struntpratet som ger dålig energi och så vidare. Fira de saker som du haft för avsikt att förändra helt enkelt.

Och i februari finns det många temadagar att fira, bland annat fettisdagen den 13 februari och alla hjärtans dag den 14 februari. Fira på i vardagen, varför inte med ett glas iste eller en vacker bukett med tulpaner.

God lyssning! Hälsningar från Andreas och Eleonore!

Nästa podd kommer att handla om vikten av att njuta och det speciella uttrycket ”att unna sig”. Vad betyder det egentligen och vilka associationer får vi av de orden?