Motivation i oxveckornas tid

Den här gången har vi motivation som tema i vår pod. På Wikipedia beskrivs motivation som det psykologiska kännetecken som ger en organism drivkraft, det vill säga väcker den till handling mot önskat mål och lockar fram, kontrollerar, och upprätthåller vissa målinriktade handlingar.
Vad är drivkraften och hur hittar du den? Vi tar utgångspunkten från att många lyssnare kanske dragit igång med höga ambitioner nu i januari och vill göra förändringar i sitt liv och nu i slutet av månaden kanske motivationen börjar tryta. Det händer oss alla då och då att det plötsligt känns tyngre, lite motigare, att genomföra något som man föresatt sig. Det kan vara stort som smått, allt från att städa hemma, komma iväg på ett träningspass eller genomföra vissa arbetsuppgifter.

Vi delar med oss av tankar, erfarenheter och tips på hur man kan jobba med affirmationer, positiva betingelser och andra knep som kan bidra till höjd motivation.  Vi pratar också om träningen som gör dig smartare. Vi tar utgångspunkten från en artikel som berättar om att konditionsträning ger dig bättre minne. Och vill du veta vad oxveckor betyder? Lyssna på podden!

I vår nästa pod kommer vi att fokusera på vikten av att fira och belöna sig. Behöver du något särskilt skäl för att fira så finns det temadagar hela året. Det är bara att välja!

 

Nytt år, nya möjligheter!

Vägval, ditt val, hur gör du detta till ditt bästa år från och med nu och alla år framåt? Det är dags för vår tredje podd och den här gången diskuterar vi ämnet mål,  hur man lyckas nå sina mål och vad vi själva har för mål. Vi kommer också in på ämnet ledarskap, vikten av att ha en bra chef, vad innebär det att vara strukturfascist och hur fyller vi på med energigivande och glädjande saker i stället för att fokusera på att försaka och ta bort saker i livet.

Vi följer såklart också upp det vi pratade om sist: Har någon av oss  besökt en julotta? Har Andreas provat något nytt på julbordet? Hur var fine dining-julbordet för Eleonore?

Ytterligare ett ämne som vi diskuterar i dagens podd handlar om  återkoppling, feedback, och hur feedback kan hjälpa oss framåt. Våga utvärdera och kanske omvärdera dig själv och den du tror att du är. Ofta får vi etiketter placerade på oss ganska tidigt i livet som bestämmer hur vi är och förväntas vara. Vilken inriktning fastställer du utifrån din inre kompass? Har du bredband mellan hjärnan och hjärtat? När du sitter i solstolen och blickar ut över det kommande året, vad ser du då?

 

God lyssning, och återkom gärna med frågor, förslag på ämnen eller feedback på det vi pratar om!

Nästa podd som kommer i slutet av januari kommer att handla om uppföljning och  hur det nu går med de olika initiativ som startats under januari. Har du påbörjat någon ny vana under januari som du vill dela med dig av? Kontakta oss genom att lämna kommentar via kommentarsfältet! Vi går alltid igenom kommentarer innan de eventuellt publiceras.

God fortsättning på 2018!

Det nya året har just startat och du kanske inleder året med en vilodag. Eller har du en vanlig måndag som vilken måndag som helst? Kanske med jobb, träning, umgås med barnen, vännerna, familjen, se på tv, surfa, maila, chatta eller en har du en dag med kontemplation. En dag att reflektera över det gångna året och hur du vill att 2018 ska utvecklas. De här ämnena kommer vi att komma tillbaka till i den podd som vi ska spela in i veckan.

Något som vi pratade om i förra podden, då vi stod inför julen, var om upplevelsen av december månad som en månad så vi hetsar runt och stressar i julracet eller om vi har december som en mysmånad med njutning av god mat, julkryddor och härliga människor att umgås med. Oavsett vad så berättade jag (Eleonore) att jag skulle testa några nya saker under julveckan.  Och det har jag gjort. Jag har besökt en julotta och jag har ätit en lussekorv. Julottan var stämningsfull och vi som var där, ca 60 personer, fick ta del av kända julpsalmer och berättelser från Bibeln som härrör sig till julhelgen (såklart). Några dagar senare provade jag Pressbyråns egen lussekorv. Jag har sett annonserna för denna delikatess och funderat på om den verkligen finns och ja, det gör den. Den var helt ok. Inte så konstig som jag trodde att den skulle vara. Mycket julkänsla: saffran, russin, korv = allt i ett!

 

Nåja, nu lämnar vi julen bakom oss för den här gången och fokuserar framåt! Vad ska du fylla på med för energigivande, glädjande och upplyftande aktiviteter i ditt liv kommande år? Nyårslöften ska bestå av saker du blir glad av och som du vill ägna mer tid åt. Allt det andra kommer du att göra ändå:).  Ha en fin vecka och återkom gärna med frågor eller tips på vad du vill att vi ska ta upp i maskrospodden!