Motivation i oxveckornas tid

Den här gången har vi motivation som tema i vår pod. På Wikipedia beskrivs motivation som det psykologiska kännetecken som ger en organism drivkraft, det vill säga väcker den till handling mot önskat mål och lockar fram, kontrollerar, och upprätthåller vissa målinriktade handlingar.
Vad är drivkraften och hur hittar du den? Vi tar utgångspunkten från att många lyssnare kanske dragit igång med höga ambitioner nu i januari och vill göra förändringar i sitt liv och nu i slutet av månaden kanske motivationen börjar tryta. Det händer oss alla då och då att det plötsligt känns tyngre, lite motigare, att genomföra något som man föresatt sig. Det kan vara stort som smått, allt från att städa hemma, komma iväg på ett träningspass eller genomföra vissa arbetsuppgifter.

Vi delar med oss av tankar, erfarenheter och tips på hur man kan jobba med affirmationer, positiva betingelser och andra knep som kan bidra till höjd motivation.  Vi pratar också om träningen som gör dig smartare. Vi tar utgångspunkten från en artikel som berättar om att konditionsträning ger dig bättre minne. Och vill du veta vad oxveckor betyder? Lyssna på podden!

I vår nästa pod kommer vi att fokusera på vikten av att fira och belöna sig. Behöver du något särskilt skäl för att fira så finns det temadagar hela året. Det är bara att välja!