59 spaningar senare – några reflektioner

dandelion-16656__180

Vi startade projekt maskrosjoggarna med syfte att under ett års tid jogga runt i Stockholm (inom SL-kortsavstånd) för att se nya miljöer och prova fik eller matställe på det ställe vi joggat till. Idén växte fram när vi funderade på hur vi skulle få ihop våra två intressen: att jogga och att njuta av en god fika. Vi ville gärna också dela med oss av våra upptäckter av Stockholms fantastiska miljöer som man kanske inte annars besöker. Sagt och gjort, vi startade bloggen Maskrosjoggarna i januari 2015 och har under året genomfört 59 spaningar. Nu är projektet, precis som vi planerat, avslutat och här kommer några nedslag från året och våra joggingturer.

DSCF2135

Bästa kanelbullen

Vi har under året smakat på ett flertal kanelbullar och den som var absolut bäst var den vi smakade hos Bakgården vid Skogskyrkogården. Ett litet fik med en stor samling muggar och fantastiska kanelbullar, dessutom i olika storlekar. Läs gärna mer om den spaning vi gjorde där.

Största överraskningen

Vårt besök i Norsborg blev vår största överraskning, åt det positiva hållet.  Efter att ha joggat ca 20 km från Hornstull till Norsborg möttes vi av en sorgligt nedsliten förort med ytterst få mat- eller fikaställen. Precis när vi tänkte ge upp och ta tunnelbanan tillbaka in mot stan tittade vi runt hörnet på det lilla slitna centrumet och där hittade vi en pärla till matställe som är väl värd ett besök: Forno Emilio. Där serverades orientalisk mat med hög kvalitet, riktigt smarrigt! Vill du läsa mer om vårt besök i Norsborg, du hittar det här.

2015-03-28_14.18.35

Mest udda joggintgur

Av årets alla joggingturer måste den på Birka Cruises joggingdäck klassas som den mest udda joggingturen. Uppe på denna Finlandsfärjas däck sprang vi runt en bana på 193 meter. Det var blåsigt och lite småruggigt och vi kände oss lite udda i sammanhanget där de flesta på båten ägnade sig åt drinkar, party, smörgåsbord och tax free. Läs gärna hela blogginlägget här.

2015-06-06_13.56.23

Den mest trendiga salladen

Vi har under året både fikat och lunchat och utbudet har varierat från smörgåsar till bullar till riktigt matiga luncher. Ett ställe som vi vill lyfta fram som mycket trevligt, väl genomtänkt, fin miljö och där de hade de absolut trendigaste salladerna var Koloni i Saltsjö Duvnäs. Det var oerhört goda sallader med en blandning som ingen av oss själva skulle ha kommit på. Riktigt bra! Hela blogginläget hittar du här.

Tre fantastiska sommarfik

Vi har besökt så många trevliga ställen under året och flera av dem är öppna året runt. Några av dem är dock enbart öppna på sommaren och Stockholm bjuder på flera höjdare när det gäller sommarcaféer. Våra favoriter är Café Harpaviljongen, Blockhusporten och Stora Henriksvik.

DSCF2179

20150704_132339

20150621_131206

De två mest personliga fiken

De två caféer som vi vill lyfta fram som haft absolut mest personlighet är Lilla Bagis och Delikatessingen. Båda fiken strålar av engagemang, trivsel och ett genuint intresse av att förmedla mer än bara god mat och fika.

DSCF2036

20150801_120706

Den bästa räkmackan

Och den absolut bästa räkmackan åt vi hos Konditori Lyran. Magnifik utsikt från ett riktigt läckert hus och ett utbud av godsaker och smörgåsar som får snålvattnet att rinna och man har lust att smaka av allt.

DSCF2328

Tack alla läsare

Stort tack till alla våra läsare som gett uppskattande kommentarer, tipsat om fik som kan besöka och som följt oss under året med projekt Maskrosjoggarna. Det har varit ett sant nöje att få dela med oss av våra upptäckter.

DSCF2574

Eleonore o Gunnar

En reaktion på ”59 spaningar senare – några reflektioner”

Kommentarer är stängda.