Cirkeln är sluten – vi slutar där vi började

Dags för Maskrosjoggarnas sista blogginlägg och spaning. Vi hade från början bestämt att köra projektet under ett års tid och vi startade med en joggingtur lördagen den 17 januari 2015 med ett besök i Midsommarkransen och en lunch på Nalle och kroppkakan. Det var en så trevlig start på projektet så vi valde helt enkelt att avsluta på samma ställe som vi började. Men den här gången besökte vi stället efter jobbet, en riktigt kylig fredag eftermiddag med flera minusgrader och nyfallen snö på marken. Joggingturen var en utmaning och inte helt angenäm med tanke på kyla, snö och mörker men det var desto trevligare att komma fram till det neonupplysta matstället med kroppkakor.

20160108_172139 (1)

Stekta kroppkakor med brynt smör = himmelriket

Det var lika trevligt den här gången hos Nalle o kroppkakan. Vi började med förrätt, och vad kan väl vara mer rätt än Kroppas,  friterad kroppkaka med olika innehåll. Mycket smarrigt.

DSCF2785

Den här gången testade vi stekta klassiska kroppkakor med brynt smör och månadens special med kalkon och fläsk. Mycket gott, väl genomtänkt meny och bra service. Vi kan varmt rekommendera Nalle o kroppkakan även denna gång, ett år senare!

DSCF2789

Hemtrevligt med vintage

Att se Midsommarkransen i vinterskrud på kvällstid gav en gemytlig småstadskänsla.  Vi passerade flera upplysta skyltfönster som speglade trenden med vintage och blandningen av gammalt och nytt, dåtid och nutid, som är lite av ett kännetecken för Midsommarkransens arkitektur, bebyggelse och miljö.