Sol, vind och vatten…

DSCF2583

Ted Gärdestads omtyckta låt med samma namn får sätta rubriken till veckans maskrosjoggar-blogg. Vi är fortfarande på Aruba och veckans joggingtur och fikaspaningen gick till Arubas huvudstad Oranjestad.

DSCF2587

Vädret är inte mycket att orda om, det är runt 30 grader, fläktande vind och sol, precis som rubriken antyder. Att ta sig från vårt hotell till Oranjestad ger en tur på ca 20 minuter längs trottoarer bredvid huvudvägen LG Smith BLV. Längs vägen passerar vi livsmedelsbutiker, caféer och matställen, en gigantisk containerterminal och den obligatoriska lokala marknaden där det säljs allt från kläder till souvenirer. Reggaetonerna från Bob Marley följer våra fotsteg medan vi svettandes tar oss fram. På Aruba spelas Bob Marley överallt.

DSCF2586

Väl inne i Oranjestad finns det en mängd flotta märkesbutiker med alla kända varumärken och lika många smyckesbutiker. Stan präglas mycket av att det regelbundet stannar kryssningsfartyg vid Oranjestad och passagerarna går av för att shoppa, sola och bada.

DSCF2580

Förutom alla butiker finns också olika sorters matställen, det mesta en kombination av enklare snabbmat- och fikaställen. Många amerikanare besöker Aruba och vad hittade vi inne i gallerian Renaissance Mall om inte en Starbucks Coffee. Det blev valet för vår fika denna varma och härliga dag i solen, en riktigt bra kaffe inne i en sval galleria i Oranjestad. Och på sedvanligt Starbucksmaner fick vi våra namn nedskrivna på kaffemuggarna. Ganska ok stavning!

DSCF2574