Maskrosjoggarna på Aruba

DSCF2539Den här veckan har vi gjort ett undantag från vår princip och gett oss utanför SL-kortsavstånd. Vi har kört en maskroslogg i Karibien.

Att jogga på den karibiska ön Aruba, eller för den delen promenera, går alldeles utmärkt. Aruba är en liten ö med drygt 100 000 invånare. Vägarna är fina även om det är en del trafik parallellt med fotgängare. Vädret är ingenting att fundera över, det är ca 30 grader året runt, fläktande vindar och ön ligger utanför orkanbältet. Eftersom kriminaliteten är låg så kan man enkelt och säkert röra sig på egen hand runt hela ön.

En fyr med anor

DSCF2540

Vi valde denna lördag morgon att ta den lokala bussen en bit på vägen och sedan jogga den sista delen upp till California Lighthouse. Det hade blivit drygt 10 km att ta sig till fots från vårt hotell till fyren och hur trevligt det än är med vindar och värme så är det lite väl varmt för att springa hela vägen.

Vi slingrade förbi en mäng hotellkomplex, olika stränder, affärer och restauranger tills vi nådde stranden Arashi, där det finns en liten by med ganska flotta semestervillor. Från Arashi tog vi oss upp längs landsvägen och de karga omgivningarna till California Lighthouse. Vid fyren fann vi en restaurang med tillhörande bar och en mobil smoothiemaskin.

Vår fikastund denna lördag blev en fruktig smoothie serverad från en hippieinspirerad buss fylld av kylda drycker och frukt. Idag var vi långt ifrån kanelbullar och leverpastejsmörgåsar som vi annars brukar skriva om…

DSCF2561