Plask och risgrynsgröt

DSC00564Så var det dags igen, en joggingtur genom en del av Stockholm, inom SL-kortsavstånd (som ju är Maskrosjoggarnas filosofi).

Plask, plask runt Kungsholmen

Dagens väder kan beskrivas som mysgrå himmel, snöblandat regn i luften, 2 grader och riktigt blött på marken.  Vi började dagens tur i Hornstull, joggade över Västerbron, svängde av till höger ned på Norr Mälarstrand, fortsatte förbi Stadshuset, in på Kungsholms strand, passerade Hornsberg och vidare upp mot dagens mål: Fredhäll.

Historiens vingslag från 30-talet möter nutid

20150131_125535I Fredhäll hittade vi det trevliga fiket Bageriet 1935 (http://www.bageriet1935.se). Bageriet 1935 speglar en historia som ligger bakom lokalen och dess verksamhet. Där serveras frukost, lunch och fika i ett smakfullt utbud. För vår del blev det en kombination av ägg på knäckebröd, risgrynsgröt och leverpastejsmörgås, en kanel-/äpplemuffin och kaffe. Smakfullt, gott och mycket trevligt bemötande.

20150131_123532

Badklippor och funkis

Fredhäll är en stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Den ligger på ön Kungsholmens sydvästra del och är bland annat känt för sina badklippor. Där finns även ett friluftsbad förvinterbadande. Området bebyggdes i början på 1930-talet och är i funkisstil. Mottot då området byggdes var ”stad i park”. I Fredhällsparken finns bland annat en plaskdamm som sedan 1930-talet varit en populär badplats för de mindre barnen.

Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom
Johan RuniusFrödingStagneliusOrvar OddViktor RydbergAtterbomSnoilskyErnst Ahlgren, m.fl.
Buss nummer 62 går hela vägen till Fredhäll.