Så var det dags igen, en joggingtur genom en del av Stockholm, inom SL-kortsavstånd (som ju är Maskrosjoggarnas filosofi).
Plask, plask runt Kungsholmen
Dagens väder kan beskrivas som mysgrå himmel, snöblandat regn i luften, 2 grader och riktigt blött på marken. Vi började dagens tur i Hornstull, joggade över Västerbron, svängde av till höger ned på Norr Mälarstrand, fortsatte förbi Stadshuset, in på Kungsholms strand, passerade Hornsberg och vidare upp mot dagens mål: Fredhäll.
Historiens vingslag från 30-talet möter nutid
I Fredhäll hittade vi det trevliga fiket Bageriet 1935 (http://www.bageriet1935.se). Bageriet 1935 speglar en historia som ligger bakom lokalen och dess verksamhet. Där serveras frukost, lunch och fika i ett smakfullt utbud. För vår del blev det en kombination av ägg på knäckebröd, risgrynsgröt och leverpastejsmörgås, en kanel-/äpplemuffin och kaffe. Smakfullt, gott och mycket trevligt bemötande.
Badklippor och funkis
Fredhäll är en stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Den ligger på ön Kungsholmens sydvästra del och är bland annat känt för sina badklippor. Där finns även ett friluftsbad förvinterbadande. Området bebyggdes i början på 1930-talet och är i funkisstil. Mottot då området byggdes var “stad i park”. I Fredhällsparken finns bland annat en plaskdamm som sedan 1930-talet varit en populär badplats för de mindre barnen.
Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom
Johan Runius, Fröding, Stagnelius, Orvar Odd, Viktor Rydberg, Atterbom, Snoilsky, Ernst Ahlgren, m.fl.
Buss nummer 62 går hela vägen till Fredhäll.