Från ultralöpning till trädgårdsidyll

IMG_0030

Den här helgens maskrosjogg blev en kombination av loppet Stockholm ultra och ett besök hos ett magnifikt sommarcafé.

Djurgården runt

På lördagen sprang jag (Eleonore) Stockholm Ultra. Loppet går på Djurgården i Stockholm och löparna väljer att springa 50, 75 eller 100 km. Jag hade valt den kortaste sträckan och fick således springa drygt 6 varv runt Djurgården. Vädret var skönt soligt och med lite moln under dagen. Efter ca 6 timmar var jag i mål och kunde ta emot medalj och tröja och cykla hem.

IMG_0020
Under mina timmar av löpning kunde jag njuta av det vackra Djurgården, låta tankarna vandra fritt och fika (eller vad man nu vill kalla det) vid depåerna med russin, olika drycker, nötter, bananer, smörgås, korv med bröd, köttbullar och sist men inte minst buljong. Allt för att hålla socker-, energi- och saltnivåerna i någorlunda balans under denna ansträngning. Det var ett riktigt trevligt lopp med härliga funktionärer, ingen trängsel, god stämning mellan löparna och mycket tid för reflektion och det krävs ett tjockt pannben.

IMG_0025

Trädgård med 1700-talskänsla

Så vad hittar man på som maskrosjoggare efter lördagens långa lopp med en lite stel kropp och något svullna fötter? Kroppen behöver komma igång och röra sig sakta men säkert  så vi bestämde oss för att idag, söndag, ta en kort joggingtur på knappt tre kilometer hemifrån till ett sommarcaféet Stora Henriksvik på Långholmen.

2015-08-09_15.54.21

Stora Henriksvik bjuder på en oas av stor, lummig trädgård och en plats man gärna vill slå sig ned på och att bara njuta av sol och värme och växter. Trädgården är inspirerad av 1700-talet och i cafébyggnaden finns också en utställning om Carl-Michael Bellman.  På menyn finns en blandning smörgåsar, pajer och sallader och en bra blandning av bakverk.  Passa på att landa i en lantlig miljö med anor från 1700-talet och njut av en riktig gofika!

DSCF2272

Långholmen, del 2

Det här är vår andra spaning på Långholmen så läs gärna mer om Långholmen i vår första fikaspaning  där.