Maskrosjoggarna i pressen

Inspiration, tips och historia

Vi får en hel del återkoppling från våra läsare. Det är en blandning av tips på fikaställen, att vi inspirerar och att vi bjuder på korta historielektioner. Det är riktigt roligt och uppskattas. Tack för det och fortsätt gärna höra av er!

20150312_065157

Reportage i lokaltidningen

Nu i veckan fick vi också uppmärksamhet genom ett fint skrivet reportage i lokaltidningen “Mitt i”. Läs gärna artikeln som finns på sidan 6 i pdf-versionen av tidningen.

Varför namnet Maskrosjoggarna?

Ibland får vi frågan om varför det blev namnet Maskrosjoggarna. Det började sommaren 2014 när vi var ute och joggade och började diskutera idén att jogga till olika delar av stan och utvärdera miljön och fikaställena. Och då insåg vi att vi också måste ha ett bra namn på projektet.
Vi diskuterade olika idéer, alla grundade i att spegla stad, fika och glädje. Till slut landade vi i Maskrosjoggarna eftersom att maskrosen brukar nämnas som en stadsblomma (asfaltsblomma) som kan växa var som helst, är uthållig och har styrka. Maskrosor kan också tillagas på olika sätt och både ätas och drickas. Läs gärna artikeln “10 saker du inte visste om Maskrosor”.

dandelion-16656__180