Mellan regn kommer solsken – tre och en halv spaningar i ett

Med pågående semester och svenskt sommarväder, alltså regn, solsken och moln om vartannat har gjort att vi denna vecka haft ett flertal maskrosjoggningar med några helt olika spaningar.

Ett skrovmål vid Skrovet

DSCF2188

Ta en skön promenad eller joggingtur längs Årstaviken (eller runt hela) och inte långt ifrån Eriksdalshallen finns mat- och fikastället Skrovet. Skrovet delar lokal med Årstavikens Segelsällskap. Här sitter man precis vid vattnet och kan njuta av en räksmörgås eller Ceasarsallad, mjukglass eller bara en kaffe eller öl. Riktigt trevligt en fin sommardag. Vi lyckades pricka in en tisdag i juli med blåst, frekventa moln och en blygsam sol på himlen så vi satt på den inglasade verandan och kunde ändå ta del av den sköna marina miljön som omger Skrovet. Har du båt kan du komma hit via vattnet också!

DSCF2190

DSCF2187

Joggingturen som vi genomfört innan besöket på Skrovet blev runt Årstaviken, en naturskön bana med skog- och stadskänsla om vartannat.

Hemma hos-fika- med trädgårdshäng i Solna

Efter några regniga dagar och ingen särskild inspiration på att upptäcka nya utomhusfik blev söndagens maskrosjogg en tur från Södermalm till Solna och en hemma-hos-fika med hemmagjord rabarberpaj och syltkakor. Solen sken och vi hade en trevlig fikastund i trädgården hos våra värdar.

Förutom rabarber, kryddväxter, äpple- och plommonträd spanade vi också på den gröna trädgårdstomten som stod vakt i trädgården.

2015-07-12_14.03.57

Karibisk känsla på Loopen

Och slutligen kommer veckans spaning att handla om en solig stund vid den karibiskinspirerade restaurangen Loopen. Loopen ligger vid Hornstulls strand och hit kan du ta dig kommunalt med buss eller tunnelbana (till Hornstull) alternativt med egen båt. Självklart kan du också ta dig hit med bil, cykel, joggande eller gåendes. Oavsett vad så är Loopen grymt trevlig med sina pontoner med sittplatser och influerad av Karibien med känsla och sortiment.

Jag (Eleonore) hade idag joggat ett långpass på 24 km och efter det strålade vi samman vid Loopen för lunch.  Vi valde silltallrik till lunch och den landade som bomull i magen. Med solen strålande från himlen och med utsikten från Loopen över vattnet med passerande båtar, kajaker, svanar med ungar och några personer som provade SUP (Stand Up Paddle board) så kunde vi ha suttit där hela dagen.

DSCF2207DSCF2206DSCF2200DSCF2212

Tisdagen avslutades i Tantolunden med kaffe i termos och medhavd kanelbulle från Fabrique. Det här är sommar!

DSCF2215

Sammanfattningsvis en vecka med spaningar lite utanför våra vanliga ramar när vi joggar runt i stan. Men det är precis vad det handlar om när vi maskrosjoggar, högt och lågt, blandade intryck och allt inom SL-kortsavstånd kan komma med i spaningarna.