Joggingdäck 11

20150606_104718 (1)

Maskrosjoggarnas projekt går ut på att inom SL-kortsavstånd jogga till olika delar av Stockholm, fika eller äta lunch och sedan åka med kollektivtrafiken tillbaka. Den här veckan har vi gjort ett annorlunda nedslag i jogging- och fikamöjligheterna runt Stockholm. Vi har provat att jogga på en av de populära finlandsfärjorna.

Med utgångspunkt från Slussen klev vi ombord på Birka Cruises fartyg M/S Birka fredag den 5 juni för en 22-timmarskryssning. Miljön och publiken på denna kryssning följde mönstren som brukar höra till: en blandning av partysugna människor, barnfamiljer, par på minisemester, kompisgäng, möhippor, födelsedagsfirare och så vidare. Fullt drag alla 22 timmar!

Birka Cruises profilerar sin båt M/S Birka med, förutom de sedvanliga underhållningsdelarna och maten, också en sol och pool-terrass, SPA-avdelning och sist men inte minst ett joggingdäck. Det kunde vi ju inte låta bli att testa. Sagt och gjort, lördag den 6 juni, på bästa Nationaldagen, begav vi oss upp på däck 11 och joggade runt den 193 m långa banan.

2015-06-06_13.58.45

Dresscode träningskläder

Vi var de enda med träningskläder på oss som hade för avsikt att träna och det kändes helt udda att med tajts och löparskor röra sig mellan musikbarer, buffébord och taxfree-butiken upp till översta däck.  Fulla i skratt medan de flesta andra var fulla av något annat började vi springa runt banan. Vädermässigt var det ordentlig blåsigt och en mulen himmel.  Det var ganska kul att springa runt och själva banan var välgjord och lättsprungen utan risk att halka av båten.  Utsikten i vår vackra skärgård var naturligtvis ett plus i detta sammanhang. I övrigt kan man väl kort sammanfatta upplevelsen som: bra initiativ på en sådan här färja, bra att använd ytan till något, man får dock anstränga sig med att springa runt ett antal varv om det ska ge något och vårt nordiska klimat är inte det optimala för att skapa en trivsam känsla när man springer på översta däck på en Finlandsfärja.

Smörgåsbord

Fikaspaningen då, den ska vi inte glömma. Vi provade det traditionella smörgåsbordet för middagen, buffén för frukosten och sedan testade vi Lobbyn Café och Bar för en lättare sallad. Kvaliteten på maten generellt sett var bättre än vi förväntat oss, helt ok, inget kulinariskt mästerverk men inget bottennapp heller. Bra blandning av, snyggt och smart upplägg, inga långa köer, bra påfyllnad efter hand och välförsett sortiment. Miljön är bullrig och högljudd men vad annat kan man vänta sig med alla dessa festsugna människor samlade på samma ställe.