Pastaparty och pålitligt regn

20150529_180753

Den här veckan blev vår spaning Stadion och Maskrosjoggen blev en kombination av en joggingtur till nummerlappsutlämning och sedan genomförandet av Stockholm Marathon.  Spaningen började redan på fredag eftermiddag när Eleonore joggade en tur på drygt fem kilometer från Hornstull via Slussen, Skeppsbron, Kungsträdgården, Stureplan och Sturegatan fram till slutdestination Östermalms IP. Där sammanstrålade vi för utlämning av nummerlapp inför lördagens marathonlopp.

20150529_174212

Efter att ha gått igenom tältet med nummerlappsutdelning, kollat på alla kläder och skor som säljs och all reklam för hela världens andra löpartävlingar så gick vi ut till det obligatoriska pastapartyt. Vår fikaspaning den här gången fokuserar på uppladdning inför maraton. Till buds fanns en kall pastarätt med torkade tomater, pesto och oliver och till det kunde man ta diverse olika kex. Helt ok upplägg och innehåll om man tänker sig att det ska passera ca 15 000 löpare som vill fylla på med pasta i marathongemenskapen.

20150529_174335

Det här var på fredagen och vädret var en blandning av sol, moln och blåst. Lördagens väder var mer stabilt, regn och blåst hela dagen…

42 195 meter och pålitligt ihållande regn

Lördagen den 30 maj var det så dags för Gunnars femte Stockholm marathon. Vädermässigt kan vi konstatera att det i alla fall var bättre än 2012 då det var 4 grader, regn, blåst och stundom hagel.

Det här året stämde väderprognosen, det utlovade regnet kom och höll i sig. Det började med lite stänk precis efter att starten gått, och ökade efter hand. Som vanlig siktade jag på att vara bland de sista över startlinjen, det blir lätt lite trångt i klungan direkt efter start tycker jag vilket löser upp sig efter några kilometer.  Inga större överraskningar väntade under dagens lopp, förutom att det kändes ovanligt trögt. Efter några timmar stelnade benen till ordentligt så tiden blev min sämsta nånsin. Eller jag kanske skall säga hittills, med tanke på att målet är att springa marathon tills jag fyller 101.

Stadion

Stockholms stadion, Stockholms Olympiastadion eller i dagligt tal Stadion, är en arena för idrottsevenemang och konserter belägen vid Valhallavägen–Lidingövägen på Norra Djurgården i Stockholm.

År 1909 beslutades att Stockholm skulle anordna de olympiska spelen 1912 men Stockholm hade då ingen större idrottsarena. Under åren 1910–1912 byggdes därför Stockholms stadion. Arenan byggdes i nationalromantisk stil och stadionanläggningen bevarar, trots mindre förändringar, fortfarande sin ursprungliga karaktär. År 1990 utsåg Länsstyrelsen i Stockholms län Stockholms stadion till byggnadsminne.  Inför 100-årsjubileet för de olympiska spelen 1912, utfördes en varsam renovering och upprustning. Stadion är världens äldsta aktiva olympiska arena. Stockholms Stadion ligger granne med Gymnastik- och Idrottshögskolan och Östermalms IP.

Stadion är en station inom Stockholms tunnelbana, belägen i stadsdelen Östermalm i Stockholms innerstad. Stationen öppnades den 30 september 1973.

Stationen belönades, tillsammans med Tekniska högskolans tunnelbanestation, med Kasper Salin-priset 1973.