Till Grekland i solskenet


DSCF1908

Så blev jag gräsänkling. Eleonore bortrest och jag kan göra vad jag vill. Planen var att göra årets första långpass. Men sen ringde Niclas och bad mig hjälpa vikariera på 2:a fagott ihop med Täljesymfonikerna. Träning hemma på de erkänt svåra passagerna i Sibelius 2:a symfoni,  repetition lördag förmiddag och konsert söndag spräckte planen innan den ens börjat.

Lördag eftermiddag, snabbt på med kläderna och ut i det något kyliga vädret. Ett tillfälligt bakslag i våren med nån centimeter snö kan ju vara tråkigt, trist och kallt men visar sig vara helt underbart. Från en blå himmel med antydan till cumulsmoln strålar helt plötsligt solen från himmeln. Det blåser lite snålt, men inte allvarligt. Jag låter fötterna styra, tankarna är fortfarande i musikens värld. Längs Årstavikens västra strand ligger snön här och och där men det är inte halt. Runt Hammarbybacken, förbi  Hammarbyhöjden och Björkhagen. Äntligen hittar kroppen rytmen på grusvägen som utgör början av Sörmlandsleden. Det blir lite intervaller och löpskolning. Kroppen är inte helt med efter vinterns slarvande. Förbi golfbanan och mot målet.

Hellasgården

DSCF1906

Hellasgården  är nog välkänd för de flesta stockholmare. Här finns ett stort område av stigar och spår som passar för löpning och cykling. På vintern är det skridskor och skidor.

DSCF1905DSCF1901

Mina fötter tar mig till Storstugan som restaurangen kallas. Det är ett timrat hus med känsla från äldre tider. Jag belönar mig med pannkakor med sylt och grädde. Återigen slås jag av att här är personalen alltid så trevlig och positiv.

DSCF1907

Pastorns gossar

Föreningen Hellas startades av pastorn Ernst Klefbeck 1899.  Föreningen namn antogs under Olympiaåret 1912. Dagens “nya Hellasgården” blev klar 1945 och drivs fortfarande av Sim- och Idrottsklubben Hellas.