Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus (2.0)

Vi inledde vår poddserie november förra året med temat förbanna inte mörkret, tänd ett ljus. Då var vi ännu mer nybörjare än vi är nu och ljudet på den inspelningen blev allt annat än bra. Men innehållet var mycket uppskattat så nu har vi gjort en ny, uppdaterad, version av samma tema. God lyssning!

Nu är det som ljusast och snart vänder det och då börjar många säga ”nu blir det mörkare igen”, ”jobbigt”, ”tråkigt”, ”sorgligt”, etc. Men vi vill ju slå ett slag för mörkret och att omfamna mörkret. Du får det lugnare, kan strunta i utomhusaktiviteterna, mysa hemma i soffan, se en film eller hel serie utan ha samvetskval för att solen skiner och det är 25 grader varmt ute. Se det som en möjlighet att gå in i en ny period av året, en period med mer lugn och mer tid för eftertanke.

Sommarsolståndet markerar årets längsta dag och kortaste natt, och vintersolståndet det omvända. I praktiken förändras dock nattens liksom dagens längd ytterst lite under några veckor kring solstånden. I Sverige inträffar sommarsolståndet alltid den 21 juni fram till skottåret 2020 då det inträffar strax före midnatt den 20 juni.

Vi hörs om ca två veckor igen! Då med temat jobb. Vi diskuterar när man ska byta jobb, hur vet man att det är dags att byta jobb eller hur vet man att det faktiskt ät ganska bra där man redan är. Det får du höra mer om i vår nästa podd. Simma lugnt!