Konflikträdd eller konfliktsökande?

Välkommen till vår tionde poddinspelning!

Den här gången är temat konflikter och konflikthantering. Det är ett ämne som känns extra aktuellt just nu i och med den konflikt som pågår inom Svenska akademin och som rullas upp inför oss alla som följer medierapporteringen. Hur har du det i vardagen? Drabbas du ofta av konflikter? Är du konflikträdd? Eller kanske konfliktsökande? Våga landa i hur du fungerar i konfliktfyllda situationer och träna på att lösa konflikter. Det berikar ditt liv med insikt och kunskap som utvecklar både dig själv och den du har en konflikt med.

I vår podd kan du lyssna på hur vi resonerar kring ämnet och sammanfattningsvis vill vi ge följande råd till våra lyssnare: Var uppriktig när du hanterar en konflikt. Det är viktigt att du är helt ärlig när du uttrycker dina känslor och reaktioner för att kunna nå en positiv lösning.  Fokusera på känslor och inte innehåll när du börja lösa en konflikt. Var lyhörd! Lär dig att kompromissa och undvik att lägga skulden på andra. Och våga be om ursäkt om/när det behövs, det kan vara förlösande för att lösa en konflikt och relationen växer.

Varmt lycka till och god lyssning!

Nästa podd kommer om två veckor och handlar då om att se saker ur olika perspektiv. Välkommen tillbaka för mer lyssning då!